MOE A/S - Kompetent og engageret rådgivning

2000 - del 3

Læs mere

Bjerget
2007

Bjerget – kåret til verdens bedste boligbyggeri i 2008!
Se mere

Bjerget i Ørestad City er et unikt byggeri bestående af 80 boliger og 450 parkeringspladser i en usædvanlig sameksistens. Derudover er der 1.000 m2 erhvervslokaler. Bjerget rejser sig fra terrænniveau i det ene hjørne til en højde på 32 meter i det modsatte. Boligerne, der ligger på den skrå flade, som skabes af niveauforskellen, har store taghaver. Parkeringspladserne ligger i bjergets indre med usædvanlige, højloftede rum. Udstillingslokalerne er placeret mellem boliger og parkeringshus, som indskudte etager, fordelt på 3 etager både med dobbelt og tredobbelt høje rum.

Bjerget er blevet til gennem tidlig sparring mellem ingeniør og arkitekt. Byggeriets konstruktioner er uhyre komplekse idet niveauforskelle og springende bærelinjer har skullet analyseres tilbundsgående i en proces, hvor arkitekturens intentioner respekteres og støttes. Samtidig har brandrådgivning spillet en vigtig rolle i udformningen af byggeriet.

BIG (Bjarke Ingels Group) var arkitekt og MOE var ansvarlig for den samlede ingeniørydelse.

Se også:
Den Sorte Diamant (1999)
Ferring (2001)
Den Blå Planet (2010)

Klik på billedet for at se det i stort format.

Copenhagen Markets
2008 - 2011

Copenhagen Markets afløser Grønttorvet og giver bedre plads til frugt, grønt og blomster.
Se mere

Københavns Grønttorv skal flytte fra Valby til en ny placering i Høje-Taastrup Transportcenter. Samtidig skifter Grønttorvet navn til Copenhagen Markets. Byggeriet får et bygningsareal på 90.000 m2 fordelt på 1.500 m2 kontor, 5.000 m2 parkeringshus og hele 83.000 m3 torvehaller til henholdsvis blomster, frugt/grønt og tilbehør.

Copenhagen Markets er et fleksibelt byggesystem bestående af sekskantede enheder á 10.000 m2, som på én gang skaber en varieret, fleksibel og udbygningsegnet bygningsstruktur. Hver hal eller markedsplads er opbygget omkring et centralt torv, hvor de mindre stadeholdere placeres. Det er her, det klassiske torvemiljø kan udfolde sig. Mod periferien af bygningen er terminaler og de store lejemål placeret. Her kan etableres kølerum i direkte tilknytning til porte og læsseramper. Dertil kommer et opvarmet parkeringshus. Byggeriet placeres på en 220.000 m2 stor grund. Det naturlige terræn falder 10 meter på grunden, og der forestår derfor en nivellering med et jordarbejde på 1/2 mio. m3.

Creo Arkitekter har tegnet, og MOE er rådgivende ingeniør på projektet.

Se også:
Høje-Taastrup Transportcenter (1991)

Klik på billedet for at se det i stort format.

Billeder

Friis Aalborg Citycenter
2009 - 2010

Friis Aalborg Citycenter – Nordjyllands største indkøbscenter.
Se mere

Friis Aalborg Citycenter er et nyt butikscenter i centrum af Aalborg. Centeret bliver på 20.000 m2 med p-kælder på 28.000 m2 til 850 biler. Centeret bliver Nordjyllands største og vil rumme 50 butikker, kontorer, restauranter, caféer, fitnesscenter samt Cab Inn Hotel med 240 værelser. Centeret vil blive en dynamo for byen og tiltrække yderligere opmærksomhed til Aalborg centrum i øvrigt.

C.F. Møller er arkitekt og MOE er ansvarlig for bygherrerådgivning på projektet.

MOE har over en periode på blot 10 år rådgivet om over 500.000 m2 etagemeter centerbyggeri. Det gør os til førende inden for rådgivning om alle facetter af centerrådgivning lige fra projektering og projektledelse til bygherrerådgivning.

Billeder