MOE A/S - Kompetent og engageret rådgivning

1980'erne

Læs mere


CTR Nybrovej
1988

CTR har sørget for en klimavenlig fjernvarme til hovedstadsområdet i over 25 år.
Se mere

CTR (Centralkommunernes Transmissionsselskab) blev stiftet i 1984 for at lave et fælles transmissionssystem til kommunerne København, Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe og Tårnby. Systemet udnytter overskudsvarmen fra kraftværker og affaldsforbrænding, og dermed sparer man på energiforbruget og mindsker afhængigheden af olie. Transmissionssystemet består af 54 km transmissionsledning, der fordeler overskudsvarmen til godt 250.000 boliger i hovedstadsområdet med klimavenlig fjernvarme.

CTR Nybrovej er et af de i alt 14 spidslastcentraler fordelt ud over de 5 kommuner. Spidslastcentralerne supplerer med produktion af varme, når det er nødvendigt. MOE var ingeniørrådgiver på dette spidslastanlæg og udnyttede dermed sin omfattende viden inden energi- og varme producerende værker. I 1993 stod MOE for CTR’s administrationsbygning på Frederiksberg.

Se også:
Lygten Varmeværk (1968)
CTR Københavns Lufthavn (2006)

Klik på billedet for at se det i stort format.

Billeder

Gladsaxe Hovedbibliotek
1980

Gladsaxe Hovedbibliotek er udsmykket på karakteristisk vis af kunstneren Bjørn Nørgaard.
Se mere

Gladsaxe Hovedbiblioteket er i 3 etager og består af to store bygninger forbundet af en mellembygning. Ud over bibliotek rummer bygningerne også teater, foredragssal og cafeteria. Byggeriet er opført i beton og er en markant bygning i bybilledet med karakteristiske røde murstensskaller og et smalt vinduesbånd.

Gladsaxe Hovedbibliotek er tegnet af Erik Korshagen, og biblioteket er desuden nabo til Gladsaxe Rådhus.

MOE har været rådgivende ingeniør på projektet og ført fagtilsyn med samtlige ingeniørarbejder, herunder også konstruktionsarbejderne i forbindelse med Bjørn Nørgaards udsmykning både ind- og udvendigt.

Klik på billedet for at se det i stort format.

Billeder

MOE & BRØDSGAARDS HOVEDKONTOR
1988

Moe & Brødsgaards hovedkontor i Rødovre er siden 1988 blevet udvidet i takt med firmaets vækst.
Se mere

MOE flyttede til Tørringvej i Rødovre i 1986, og kort efter udvidede man bygningen, og MOE har siden løbende udvidet hovedkontoret i takt med virksomhedens udvikling og vækst. I 1997 blev den eksisterende kontorbygning i forbindelse med sammenflytning af afdelinger således udvidet med i alt ca. 1.600 m², og i 2002 foretog man endnu en udvidelse på ca. 1.000 m². MOE har naturligvis været rådgivende ingeniør på udvidelserne.

Klik på billedet for at se det i stort format.

Billeder