Kæmperenovering af Mjølnerparken bliver nu en realitet

Beboerne i Mjølnerparken og Hothers Plads har netop sagt ja til en ny helhedsplan, der er udarbejdet af MOE og KHS Arkitekter.
24. juni 2015

I samarbejde med bl.a. Københavns Kommune vil boligselskabet Lejerbo give et af de mest omdiskuterede boligområder i Danmark et markant ansigtsløft for ca. 800 mio. kroner. MOE og KHS Arkitekter står bag den omfattende helhedsplan, og begge firmaer skal nu ligeledes være med til at føre planen ud i livet.   

Et centralt aspekt ved den nye helhedsplan for Mjølnerparken er, at boligområdet på Nørrebro på den ene side skal åbnes op for omverdenen, mens der i samme instans etableres mere intime og hyggelige gårdmiljøer. Derfor skal det offentlige gadenet trækkes ind i bebyggelsen ved at de smalle passager mellem gårdene omdannes til urbane gader. Bebyggelsen opdeles hermed i 4 selvstændige karreer, der hver får sit individuelle facadeudtryk, hvilket er et modtræk til den monotoni, der hidtil har kendetegnet boligområdet. Karréstrukturen forstærkes med infill-byggeri i form af 50 nye ungdomsboliger, der både skal bidrage til en mere blandet beboersammensætning og samtidig imødekomme manglen på ungdomsboliger i København.

Alle bebyggelsens lejligheder på 4. sal skal nedlægges og erstattes af 100 nye tagboliger med dertilhørende tagterrasser. Hertil kommer en lang række ombygninger, der bl.a. skal give plads til nye forretninger og caféer samt en ny børneinstitution. Der er i alt afsat 500 mio. kr. til det store renoveringsprojekt, der ligeledes omfatter nye køkkener og badeværelser til samtlige boliger.

Ud over renoveringer er der afsat 300 millioner til nybyggeri og ændringer af områdets infrastruktur i form af veje og stier samt en ny fodgængertunnel under den nærliggende bane mellem Nørrebro og Bispebjerg Stationer. Forløbet langs Mimersparken skal i den forbindelse åbnes op for offentligheden og omdannes til en bazargade med handelsliv, butikker og caféer.

Stort tværfagligt projekt
Overordnet set kommer MOE til at bidrage med en lang række kompetencer, da vi er ingeniørrådgiver på samtlige bygge- og anlægsarbejder. Dette indebærer rådgivning og projektering inden for Infrastruktur, geoteknik, anlæg og afløb, miljø, vvs og ventilation, el, konstruktioner,  akustik & støj, brand og bæredygtighed. Byggeriet omfatter både nybyggeri, ombygning og renovering.

Tilbage til oversigt


 
Jan Bo Hjelmbjerg
Markedschef
2540 0069
jbh@moe.dk