MOE–ingeniør modtager hædrende omtale ved europæisk prisuddeling


13. marts 2015

Steffens E. Maagards spidskompetence inden for bæredygtighed gav ham en plads i top 5, da årets unge FRI-rådgiver blev kåret i marts. Steffen, der er kompetencechef for energidesign og indeklima hos MOE, gik derfor videre i den europæiske konkurrence ”Young Professional of the Year”. Her fik han ligeledes imponeret dommerpanelet og har derfor modtaget en ”Honorable Mention”.

33-årige Steffen E. Maagaard må i den grad siges at have gjort bæredygtige og miljørigtige løsninger til sit professionelle varemærke. Han er både uddannet DGNB-konsulent og passivhus-designer og har i sin tid hos MOE bidraget med tekniske løsninger på en lang række projekter med fokus på bæredygtighed, indeklima og energibesparelser. Han er desuden underviser i Energi og Indeklima på Ingeniørhøjskolen i Aarhus og er ligeledes initiativtager til MOE’s igangværende Erhvervs Ph.d. om tidlig energidesign, der udvikles i et tæt samarbejde med Aalborg Universitet.

På forholdsvis få år har Steffen således gjort en dyd ud af sin faglige ekspertise, hvilket ifølge MOEs adm. direktør Christian Listov-Saabye gjorde Steffen til et oplagt valg, da MOE i sin tid skulle indstille en kandidat til titlen som årets unge FRI Rådgiver, der hvert år uddeles af Foreningen for Rådgivende Ingeniører(FRI).


”Udover at Steffen nærer en tydelig passion for sit fag, er han også både en ’begynder’ og en ’afslutter, hvilket er en vigtig balance at kunne administrere i vores fag. Han kan tage initiativet og komme med bud på de kreative ”skæve” løsninger i startfasen, og han formår samtidig at følge projektet til dørs inden for de givne rammer.” - udtaler Christian Listov-Saabye

 

Originale bæredygtige typehuse
Steffen er den eneste blandt de fem finalister, der har bæredygtighed som spidskompetence, og det var i den forbindelse også hans centrale rolle i det progressive projekt Mini-CO2-husene, der førte til en topplacering.

Det er Realdania Byg, der er bygherren bag Projektet, som omfatter seks nye enfamiliehuse i Nyborg, der på hver sin måde viser, hvordan det kan lade sig gøre at reducere ressourceforbruget og dermed begrænse C02- udledningen i forskellige faser af en bygnings levetid. MOE har forestået alle ingeniørydelser i to af de seks huse – henholdsvis Upcycle House og Kvotehuset.


Upcycle House
Arkitekt: Lendager arkitekter


Kvotehuset
Arkitekt: Pluskontoret arkitekter

Mens der ved Upcycle House har været fokus på, hvor meget CO2 der kan spares ved udelukkende at bruge genbrugsmaterialer såsom gamle skibscontainere, opfordrer kvotehuset beboerne til en fornuftig CO2-adfærd. Dels gennem sit design og iboende teknologi, og dels ved at tilbyde beboerne at sætte en grænse for mængden af CO2, de kan udlede pr. måned. Steffen var rådgiveren, der på begge projekter har stået for den faglige sparring med arkitekter, SBI og bygherre og han har ligeledes været projektleder på Kvotehuset. I forbindelse med nomineringen til årets pris, var Jørgen Søndermark, der er Projektleder hos Realdania Byg, bestemt heller ikke bleg for at give Steffen et par rosende ord med på vejen:

 

”Han går hundrede procent ind i opgaven, tager – som noget meget sjældent for en ingeniør efter mine erfaringer - de indledningsvist meget svævende filosofiske overvejelser til sig og gør dem til sine egne, så man får en fremragende sparringspartner, der går med én ned af de nye stier, også helt tidligt i projektmodningen.”

 

”Honorable Mention” ved EFCA Young Professionals

Steffens topplacering ved den danske kåring kom som bekendt til at betyde, at FRI indstillede ham som kandidat til titlen som ”Young Professional of the Year”, der hvert år uddeles af European Federation of Engineering Consultancy Associations (EFCA).

Så selvom det var Anne Moloney fra Ramböll, der ligeledes blev årets europæiske unge rådgiver, lykkedes det Steffen at gøre sig bemærket over for dommerpanelet, der i år har lagt vægt på “achievements to date, innovative capabilities, presentation, education and references.”

Så nu hvor Steffen har modtaget en ”Honorable Mention”, er han ligeledes inviteret med til EFCA konferencen i Oslo d.29.maj, hvor han vil modtage et certifikat ved den officielle ceremoni.

Denne artikel er en opdateret udgave af en artikel vi bragte 13.marts 2015

Tilbage til oversigt


 
Ole L. Mikkelsen
Markedschef
2540 0077
olm@moe.dk