Nyt maritimt kulturcenter i Hobro


5. marts 2014

Formidlingsbygningen kommer til at rejse sig som en bølge op af Mariager Fjord, når et nyt maritimt kulturcenter forventes at se dagens lys i udgangen af 2015

Mariagerfjord Kommune har afgjort, hvem der skal realisere visionen om et kulturcenter, der kan skabe sammenhæng mellem fjorden, havnen og bylivet i Hobro. MOE er en del af vinderholdet og skal nu være med til at gøre et aktivt skibsværft på Hobro Havn til en kulturel attraktion. En af tankerne bag projektet er, at de besøgende skal få indblik i, hvordan man holder liv i de gamle håndværkstraditioner. Udover det arbejdende skibsværft kommer bygningerne til at huse en række udstillinger om værftet og træskibshåndværk. Nye og bedre faciliteter for de ansatte og brugerne, herunder et vikingeskibslaug og Hobro ungdomsskole, er ligeledes tænkt ind i den færdige løsning.

For at skabe denne forvandling fra skibsværft til kulturcenter skal der opføres en formidlingsbygning, en byggehal, en drejebro og en mandskabsbygning. MOE kommer til at stå for hovedparten af ingeniørarbejdet på projektet.


Vinderteamet:

E+N Arkitektur A/S

Vibeke Rønnow Landskab

Kvorning Design & Kommunikation

Konsulent Keld Abrahamsen

MOE A/S rådgivende ingeniører

 

 

Tilbage til oversigt


 
Thomas Simoni
Projektchef
2540 0123
tsi@moe.dk