MOE har Succes med bygherrerådgivning for Københavns Ejendomme


18. december 2014

Med den nye helhedsrenovering af Kildevældsskolen og opførelse af Kildevæld Kulturcenter, er det tredje gang inden for de sidste 12 måneder, at MOEs bygherrerådgivere er blevet udvalgt til at hjælpe Københavns Ejendomme med at nå fra idé til færdigt byggeri.

MOE vandt i december 2012 en toårig rammeaftale om bygherrerådgivning for Københavns Ejendomme med Erik Møller Arkitekter som underrådgivere. Aftalen begyndte at bære frugt i december 2013, da MOE vandt opgaven om en ny lethal i Ørestad City, der skal danne rammen om sportsaktiviteter i den nye bydel. Allerede få måneder senere blev MOE bygherrerådgiver på en omfattende helhedsrenovering og udvidelse af Christianshavn og Grøndalsvænget skole. To skoleprojekter, der til sammen har et budget på et trecifret millionbeløb og kommer til at have særligt fokus på modernisering, energirenovering, klimatilpasning, indeklima og helhedstænkning.

MOE bliver inden for genren undervisningsbyggeri, når vi nu skal være bygherrerådgiver på en helhedsrenovering af Kildevældsskolen, der også indebærer opførelse af Kildevæld kulturcenter. Østerbroskolen er på ca 13.700 m2 og heraf skal 550 m2 ombygges og sammen med en nybygning på 500 m2 udgøre det nye kulturcenter. Visionen er at skabe faciliteter til et kreativt og inspirerende læringsmiljø, der uden for skoletiden også vil stå til rådighed for det lokale kulturliv.

Projektet ligger derfor i tråd med den nye folkeskolereform, hvor en af idéerne er at skabe sammenhæng mellem det danske foreningsliv og skoleaktiviteter.

Bygherrerådgiverens rolle
Som bygherrerådgiver er man bygherrens nærmeste sparringspartner, og her er skolebyggeri et af de områder, hvor der er mangeartede krav og forventninger til det færdige resultat. For MOE er det derfor en fordel, at vi har direkte adgang til specialister inden for et bredt felt af kompetencer. Ikke mindst når vi rådgiver i de indledende faser, hvor der tages mange vigtige beslutninger, som skal sikre optimal balance mellem økonomi og ambitioner.

I forhold til Københavns Ejendomme har MOE særligt fokus på kommunens mange paradimaer i forhold til miljørigtigt byggeri og totaløkonomi. Vi trækker på vores ekspertise inden for kontraktstyring til at sikre at tid og økonomi overholdes, samtidig med at kommunens krav til høj kvalitet i byggeriet indfries.

Da de tre nævnte projekter alle er i opstartsfasen har MOE’s bygherrerådgivere arbejdet tæt sammen med kommunens udbudsjurister i forbindelse med prækvalifikations- og udbudsprocessen. Som bygherrerådgiver ligger der her et stort arbejde i at formulere og kvalificere bedømmelserne af alle deltagerne i de forskellige budrunder. Vi har også, i samråd med Københavns Ejendomme, udarbejdet rammerne for commissioning ydelsen for helhedsrenoveringen på Christianshavns og Grøndalsvængets Skole.

Tilbage til oversigtHelle Susanne Olsen
Afdelingsleder
2540 0376
hol@moe.dk


Publikationer