Havnebyen på Aarhus Ø

 


26. september 2014

Den nye udviklingsplan for havnefronten på Aarhus Ø byder bl.a. på et nyt havnebad og et yderst spektakulært boligbyggeri. MOE er med på holdet, der har udarbejdet planen.

Bjarke Ingels indledte sin karierre med at designe havnebadet på Islands brygge I København. Endnu et havnebad fra Ingels’s hånd, kommer nu til at se dagens lys, som et af mange ellementer i den nye udviklingsplan for Aarhus Ø, som MOE skal være med til at realisere. For ifølge Bjarke Ingels er det gennemgående tema for planen at skabe liv og byrum et sted, hvor der i forvejen ikke bor mennesker. Der opføres derfor også en kajakhavn og 3.000. kvm bygninger, der skal indrettes til fremtidige kulturelle aktiviteter såsom teater, restauranter og andre publikumsorienterede tiltag

»Ofte gør man det omvendt. Man skaber nogle boliger, og så går der lang tid, før der kommer noget egentligt liv. Her forsøger vi at lade være med at lave de fejl, som man ofte ser, ved at vi starter med at etablere bylivet og byrummene og dernæst skaber nogle boliger i området,« udtaler Bjarke Ingels.

 

 

20.000 kvm boligbyggeri

Boligbyggeri er dog stadig en central del af planen, og særligt én bygning vil i den forbindelse komme til at fungere som blikfang på havnefronten. Der er her tale om et markant og nærmest V-formet boligbyggeri, der i skala svinger fra 20 til én etage. Udover de 200 boliger som den nye bygning kommer til at rumme, vil der herudover blive opført 36 små maritime kolonihavehuse. Udviklingsplanen omfatter derfor sammenlagt 20.000 kvm boligbyggeri.

MOE har samtlige ingeniørdiscipliner på det omfattende projekt, der forventes at stå færdigt i 2017.

Teamet bag:

Bjarke Ingels Group(BIG)

Gehl Architects

Rune Kilden

Casa Entreprise.

MOE  

 

 

Tilbage til oversigt


 
Ole L. Mikkelsen
Markedschef
2540 0077
olm@moe.dk