Den Blå Planet nomineret til prestigefyldt pris


13. februar 2013

Danmarks nye akvarium, Den Blå Planet, som Moe & Brødsgaard har været rådgivende ingeniører på, er nomineret til den prestigefyldte In-situ Pris. Den bliver uddelt af Dansk Beton Fabrikationsgruppen og hylder det pladsstøbte byggeri, hvor betonen bliver støbt på stedet ude på byggepladsen.

Den Blå Planet konstrueret omkring et skelet af solide stålkonstruktioner. Avanceret computermodellering har været afgørende for projektets tilblivelse i Moe & Brødsgaards arbejde med at gøre arkitektens ideer til virkelighed.

Uddelingen for den fine pris finder sted tirsdag den 19. marts, kun få dage før den officielle åbning af Den Blå Planet, fredag den 22. marts.

Forud for åbningen af den spektakulære bygning ligger et tæt samarbejde mellem arkitekterne 3XN og Moe & Brødsgaards designteam. Det fælles projekt er på vej til at blive et markant vartegn for arkitektur og ingeniørkunst. Designets biomimicry trækker stærke paralleller til naturens fiskeflokke, nautilusen og malstømmen. Gennem tæt og tidlig sparring har samarbejdet resulteret i et meget bygbart og bæredygtigt design, hvor arkitektur og konstruktion er i symbiose.

Den Blå Planet skal være Nordeuropas største og mest moderne akvarium med et etageareal på over 9.000 m2, hvor de besøgende færdes i store udstillinger, der bygger bro mellem naturvidenskab, kultur og arkitektur. Projektet er blevet støttet af Realdania, Knud Højgaards Fond og Tårnby Kommune.

Tilbage til oversigt


 
Henrik Tinning
Forretningsansvarlig 
2540 0036
hti@moe.dk