Den Blå Planet vinder arkitekturpris


16. oktober 2013

MOE er ingeniøren og 3XN er arkitekten bag Den Blå Planet, som har vundet en pris til dette års World Architecture Festival i Singapore.

Dommerne var begejstrede over indgangsoplevelsen og bygningens skulpturelle form: ”Den placerer sig i landskabet på en succesfuld måde og finder muligheder, hvor der ikke er meget kontekst at spille sammen med. Den overvinder betydelige ingeniørmæssige og tekniske udfordringer”.

Byggeriet er placeret ud over Øresunds oprindelige kystlinje, hvilket stiller særlige krav til anlægskonstruktionerne i et stærkt sætningsgivende terræn. Hele konstruktionen står på pæle og alle kloakkonstruktioner er ophængt i betonkonstruktionen. Der er udført ledningstrace ca. 1,7 km ud i Øresund for indhentning af egnet vand til akvarierne. Desuden bliver der også brugt havvand til at køle akvarierne ned og til klimasystemet i bygningens offentlige områder.

Bygningens udfordrende arkitektoniske facadedesign ligger til grund for udformningen af de bærende stålkonstruktioner. Det bærende system består af 54 unikke stålrammer, der udgør bæringen af de krumme facader og tage.

Bygherre er Bygningsfonden Den Blå Planet. Danmarks nye akvarium stod færdig i foråret 2013.

Licitationen bringer en artikel om arkitekturprisen til Den Blå Planet i tillægget Arkbyg.

Du kan læse artiklen her

Tilbage til oversigt


 
Henrik Tinning
Forretningsansvarlig 
2540 0036
hti@moe.dk