Første spadestik til fremtidens supersygehus


1. oktober 2012

Spadestikket er nu taget til Danmarks nye supersygehus. Den 25. september 2012 stod regionrådsformand Bent Hansen på en stor mark i silende regn. Vi er i Gødstrup ved Herning, og regionsformanden stikker spaden dybt ned i den jyske muld. Det første spadestik til fremtidens store sundhedsbyggeri er nu en realitet.

MOE er som rådgivende ingeniører en del af konsortiet CuraVita, der står for opførelsen af det nye supersygehus. Projektet sætter standarden for fremtidens sygehusbyggeri med et areal på 129.700 m2 og en anlægssum på ca. 3,5 mia. kroner. Det nye supersygehus forventes at stå færdigt i 2020.

De samlede driftsomkostninger for et sygehus er så høje, at blot få års drift svarer til de totale byggeomkostninger. Men ved hjælp af en effektiv logistik på sygehuset i Gødstrup vil samfundet spare millioner af kroner. Samtidig sikres borgerne et mere sammenhængende patientforløb på baggrund af den mere effektive logistik.

CuraVita arbejder tværfagligt med hospitalsdesign og forener arkitekt- og ingeniørkompetencer med antropologi, logistik og hospitalsplanlægning og består af Arkitema Architects, NSW Arkitekter & Planlæggere (NO), AART architects, Grontmij, Moe & Brødsgaard, Arup (GB) og Hospitalitet (NO).

Her kan du se nyheden fra DR Update, hvor Bent Hansen tager det første spadestik.

Se nyheden her

Tilbage til oversigt


Kontakt