Amager Bakke vinder den Europæiske Stålpris

Amager Ressource Center (ARC), MOE, Bjarke Ingels Group (BIG), og Züblin modtager europæisk hæder for ståldesignet på Københavns nye spektakulære energi- og forbrændingsanlæg.

I disse dage er Europas professionelle stålentusiaster samlet til The European Convention for Constructional Steelworks, der for første gang bliver afholdt på dansk jord. Torsdag den 14. september tildeles anlægget med skiløjperne en Award of Merit, på dansk kendt som Den Europæiske Stålpris.

Som begrundelse for prisen skriver dommerkomiteen, at "Den multifunktionelle industriarkitektur er et ambitiøst bud på, hvordan et grønt energianlæg kan kombineres med rekreative arealer, der befordrer eventyr, leg og bevægelse." Dette i kombination med at "anlægget udviser en suveræn anvendelse af stål - både som synligt materiale og som optimeret konstruktionsstål - forenet i et bygningsanlæg af international klasse."

 

 

 

ARC er bygherre på projektet glæder sig over den nyvundne hæder:

"Tidligere var produktionsanlæg synonym med firkantede klodser. Det forsøger vi med Amager Bakke at gøre op med. Her løser vi en meget vigtig infrastrukturopgave, samtidig med at vi tager højde for den kontekst, vi indgår i med en by, der vokser, og hvor behovet for at samtænke industri og byliv derfor hele tiden øges."

 

 

Fra idé til virkelighed
Amager Bakke er blandt de største og højeste bygninger i København og samtidig verdenskendt for den spektakulære arkitektur, BIG står bag. Idéen om at placere en skibakke på taget skal signalere, at røgen fra den bæredygtige energiproduktion er så ren, at den kan sammenlignes med bjergluft. Samtidig er det visionen om at vise, hvordan store industrifaciliteter kan blive et positivt bidrag til byen.

 

 

Ligesom naturlige løjper bugter taget sig i alle retninger, hvilket har stillet afsindigt høje krav til ingeniørfirmaet MOE, der har over 85 års erfaring med design af kraftværker, men ikke før havde forsøgt sig med skibakker. Virksomhedens kompetencechef for stål og projektleder på Amager Bakke, Peter Madsen Nordestgaard, er derfor stolt over at modtage international anderkendelse for arbejdet med konstruktionen af byggeriet.

"Dette byggeri har om noget illustreret stål som et formgivningsmæssigt taknemmeligt materiale, der gør det muligt at realisere dybt originale idéer. Samtidig har vi også fulendt arkitektens visioner inden for projektets økonomi."

 

 

 

Tilbage til oversigt


Fakta om stålprisen

http://www.sda2017.dk/?page_id=67

Billede- og videomateriale fra projektet (i begrænset periode)

https://we.tl/bixOVwEUX0


Fakta om MOE

MOE A/S er en af Danmarks største rådgivende ingeniørvirksomheder med mere end 650 medarbejdere fordelt i København, Aarhus, Aalborg, Fredericia, Vordingborg og Norge.
MOE rådgiver inden for områderne Byggeri, Energi & Industri og Infrastruktur.


 
Rikke Gemzøe
Direktionsassistent & Kommunikationschef
2540 0007
reg@moe.dk