MOE vinder totalrådgivning af nye patientværelser på Hvidovre Hospital

MOE og C.F. Møller er valgt som rådgiverteam på en ombygning, der skal give Hvidovre Hospital ca. 90 nye patientværelser.


Den kommende ombygning af sengeafsnit på Hvidovre Hospital er en del af Kvalitetsfondsprojektet Nyt Hospital Hvidovre. Et projekt der også omfatter ombygning af ambulatorier og en udvidelse af hospitalet med 30.000 m2 nybyggeri.

Et centralt formål med ombygningen af sengeafsnittene er, at 4-sengsstuerne skal omdannes til patientværelser med plads til 1-2 patienter. Værelserne vil være indrettet til 1 patient med plads til en overnattende pårørende, men vil også kunne bruges til 2 patienter, hvilket gør rummene fleksible i forhold til antal af indlagte patienter.

Patienten i centrum
Hele ombygningen af sengeafsnittene er opdelt i flere etaper, og MOE og C. F. Møller har nu vundet 2.etape, der omfatter ca. 3.000 m2. De nye patientværelser vil blive indrettet med lyse varme farver, der skal give det kliniske miljø en mere ”hjemlig” dimension. Flere nye tekniske installationer skal samtidig gøre livet lettere for patienterne. Heriblandt hæve-sænke toiletter og særlige ruder, der giver udsyn til gangen, men også er designet så patienterne kan gøre glasset mat med et enkelt tryk på en knap, hvis man ønsker privatliv.

Byggeprocessen forventes at vare frem til og med 2019 og tilrettelægges nøje, så generne fra byggeriet ikke kommer på tværs af den daglige drift.

 

Fotograf: Thomas Hommelgaard

Tilbage til oversigt


 
Alex Fraenkel
Divisionschef
2540 0011
afr@moe.dk