MOE A/S - Kompetent og engageret rådgivning

CSR-samfundsansvar

CSR (Corporate Social Responsibility) er virksomheders integration af sociale og miljømæssige hensyn. Et proaktivt CSR-arbejde øger omverdenens tillid og minimerer risici. MOE rådgiver bl.a. om synliggørelse og styrkelse af indsatsen, fx ved brug af standarder og principper for samfundsansvar.

Kravene til at rapportere på virksomheders CSR-indsats i den finansielle årsrapport stiger i disse år, både i Danmark og i resten af Europa, og flere og flere virksomheder ser fordele i at profilere sig på den samfundsmæssige indsats, de ofte allerede er i gang med. Mange ser også muligheder i at forbedre deres sociale og miljømæssige profil ved f.eks. at udvikle arbejdet til at omfatte principper i Global Compact, der er et FN initiativ til fremme af virksomheders samfundsansvar.

Ved at kortlægge de sociale og miljømæssige risici kan virksomheder få overblik over og prioritere deres CSR-indsats. Det gør det nemmere at imødekomme uhensigtsmæssige situationer i en tid, hvor omverdenen interesserer sig mere og mere for virksomheders samfundsmæssige ansvar. Med udgangspunkt i de emner, som interessenterne har fokus på, vælger en del virksomheder også at rapportere deres indsats ud fra GRI’s retningslinjer (Global Reporting Initiative), som MOE også har mangeårig erfaring med.


Vi rådgiver inden for:

  • Udarbejdelse af CSR redegørelse
  • Formulering af CSR-politik
  • Integration af CSR-ledelse med miljø-, kvalitets- og arbejdsmiljøledelse
  • Due diligence
  • Miljøcertificering


Kontakt

 
Hans Orht
Seniorprojektchef
MOE | Seacon
+45 4055 0388
HAOH@moe.dk